Το ανέκδοτο του Αλ. Τσίπρα στον Κ. Μητσοτάκη για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας (Βίντεο)

Η άστοχη απάντηση Μητσοτάκη – Δεν βρήκε ρούτερ στο Μαξίμου, ωστόσο βρήκε 22.000 ευρώ για εξοπλισμό και λογισμικό ασφαλείας δικτύων

Με ένα ανέκδοτο περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας την κατάσταση που βιώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνησή του.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, είπε:

«Υπάρχει ένα ανέκδοτο κ. Μητσοτάκη που λέει όταν ένας Πρωθυπουργός αναλαμβάνει βρίσκει στο γραφείο του τρεις επιστολές. Η πρώτη γράφει  «φταίει ο προηγούμενος». Η δεύτερη γράφει «φταίνε οι  υπουργοί σου …» και η τρίτη γράφει «ετοίμασε τις δικές σου…» (επιστολές για τον επόμενο). Εσείς κ. Μητσοτάκη είστε ακόμα στην πρώτη επιστολή που για όλα φταίνε «οι προηγούμενοι». Σύντομα θα πάτε στη δεύτερη «φταίνε οι υπουργοί …» αλλά δεν θα αργήσετε να φτάσατε και στην τρίτη».

Απαντώντας στην τριτολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε: «Εγώ δεν βρήκα τρεις επιστολές. Ούτε ρούτερ δεν βρήκα στο Μαξίμου» .

«Δεν βρήκε ρούτερ στο Μαξίμου» και αγόρασε με 22.000 ευρώ

Μία δήλωση που εκτός από άστοχη, δημιουργεί και σοβαρά ερωτηματικά. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο έγγραφο που δημοσιεύει η Αυγή, τρεις μήνες μετά τις εκλογές του 2019, η γενική γραμματεία του πρωθυπουργού δαπάνησε 22.000 ευρώ για εξοπλισμό και λογισμικό ασφαλείας δικτύων.

Ειδικότερα, με απόφαση του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, εγκρίθηκε τον Οκτώβριο η «δέσμευση πίστωσης ύψους είκοσι δύο χιλιάδων ευρώ (22.000,00€) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, Ειδικός Φορέας 1023-602-0000000, λογαριασμός 3120301001, οικ. έτους 2019, για την προμήθεια εγκατάσταση και παραμετροποίηση εξοπλισμού και λογισμικού ασφαλείας δικτύων».

Άραγε τι εξοπλισμό αγόρασε το Μέγαρο Μαξίμου που στοίχισε συνολικά 22.000 ευρώ;

Έγγραφο εξοπλισμού
Το επίμαχο έγγραφο με τον εξοπλισμό ύψους 22.000 ευρώ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί